Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@01:18:06 GMT

آهن آلات و کاربرد برخی از آن‌ها

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۲۳۶۶۹

روند ساخت یک منزل مسکونی یا آپارتمان با سازه‌های فلزی آغاز می‌شود که اصطلاحا اسکلت بندی ساختمان نامیده می‌شود. این آهن آلات و سایر محصولات فلزی که در ساخت و ساز کاربرد دارند، با توجه به عواملی مانند نوع بنا، آب و هوای منطقه و ... ترکیبات و مدل‌های مختلفی دارند.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام آرسیس فولاد، آهن آلات در ساخت محصولات متنوعی مانند سوله‌ها، کشتی‌ها، پتروشیمی‌ها و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. هم کاربرد دارند. قاعدتا به خاطر کاربرد این دسته محصولات قیمت آن‌ها برای پیمانکاران و کارفرمایان بسیار حائز اهمیت است.

اما در ایران به دلیل نوسانات ارزی و شرایط موجود، قیمت پروفیل، قیمت ورق گالوانیزه، قیمت ورق سیاه و سایر محصولات آهن تغییرات زیادی را هر روزه متحمل می‌شود. کاماپرس در ادامه این گزارش برخی محصولات آهن، کاربردها و عوامل موثر بر قیمت آن‌ها را بررسی خواهد کرد؛

پروفیل؛ از محصولات پرکاربرد آهن

این محصول در صنایع ساختمان سازی کاربردهای فراوانی داشته و در قسمت‌های مختلف ساخت و ساز قابل استفاده هستند. مثال بارز کاربرد این محصول، قاب پنجره است که در ساخت آن از پروفیل استفاده می‌شود. البته مثالی که گفته شد، مربوط به نوع بسته پروفیل‌ها است؛ پروفیل‌ها از نظر اینکه سطح مقطع آن‌ها باز یا بسته باشد به دو دسته مقطع باز و بسته تقسیم می‌شوند.

پروفیل‌های باز در صنایع ساختمان سازی به عنوان مصالح مصرفی برای ساخت تسمه، تیرآهن، میلگرد، نبشی، ناودانی، هاش و چهارپهلو کاربرد دارد. البته پروفیل‌های باز نوع دیگری داشته که به سطح مقطع Z معروف هستند. از این پروفیل‌ها در ساخت و سازهای بزرگ اعم از سقف سوله‌ها، سالن‌های ورزشی، انبارها، پارکینگ‌های عمومی و ... استفاده می‌شود.

تعیین قیمت پروفیل براساس کارخانه تولیدکننده آن، کیفیت، وزن محصول، برند تولید کننده آن، نوع نورد به کار رفته در آن و ... اتفاق می‌افتد. لازم به ذکر است که این محصول نیز مانند سایر آهن آلات از قیمت جهانی آهن اثر می‌گیرد.

فرآیند تولید و موارد استفاده ورق گالوانیزه

فرآیند گالوانیزه کردن با غوطه ور کردن ورق‌های فولادی در حوضچه مذاب اتفاق می‌افتد. حال ورق گالوانیزه، فولادی است با گالوانیزه شدن توسط روی به وجود آمده است. ساختن مجراهای هوا و دودکش، ناودان‌ها و لوله‌ها، بدنه و سقف سوله‌ها و سالن‌ها، برخی قطعات لوازم خانگی و تجهیزات آشپزخانه به وسیله این ورق‌ها انجام می‌شود.

این ورق در سه نوع بدون گل، گل ریز و گل درشت موجود است. تفاوت ورق‌های مذکور در شکل گیری کریستال، گل، گالوانیزه بر روی ورق بوده که البته شکل گیری کریستال‌ها به دو عامل سرد شدن ورق و میزان روی به کار رفته در آن طی گالوانیزاسیون بستگی دارد.

این ورق هنگام برشکاری به دلیل پوشش قوی و کنترل شده روی فلز پودر نمی‌شود. ضمن اینکه ورق‌های گالوانیزه قابلیت رنگ آمیزی، عدم پوسته شدن رنگ، شکل پذیری بالا برای مصارف مختلف، جوش پذیری زیاد، مقاومت بالا و جلوگیری از خوردگی فلزات را هم دارند.

عوامل مختلفی اعم از جنس، مواد به کار رفته در آن، برند تولید کننده، قیمت ارز و ... بر روی نرخ این محصول موثر است. ضخامت این ورق‌ها یکی دیگر از عوامل تعیین کننده قیمت آن‌ها بوده و معمولا با ضخامت۰/۱۸ میلیمتر تا ۶ میلیمتر در بازار وجود دارند.

ورق ST۵۲ و چگونگی تعیین مقاومت آن

نوعی از ورق‌های سیاه آلیاژی که دارای مقاومت بالایی بوده و قابل استفاده در صنایع مختلف است، ورق ST۵۲ نام دارد. این ورق با وجود اینکه در طبقه فولادهای نرم قرار می‌گیرند نسبت به سایر مدل‌هایST  مقاومت بالایی دارند. عدد ۵۲ نشان دهنده استحکام کششی فولاد بوده که برحسب کیلوگرم-میلیمتر بیان می‌شود.

در این نوع محصول، ترکیباتی مانند کربن و منگنز وجود دارد که تغییر میزان این ترکیبات باعث تفاوت انواع این ورق می‌شود. این محصول در بازار داخلی با ابعاد هزار و ۵۰۰ در ۶ هزار میلی متر و ۲ هزار در ۶ هزار میلی متر موجود است. ورق‌هایی با ضخامت کمتر از ۴۰ میلی متر، توان ارتجاعی ۳۵۰ و توان کششی ۴۹۰ تا ۶۸۰ نیوتن بر میلی متر را دارند.

در ساخت انواع جرثقیل، ریل و پل از ورق‌های ST۵۲ استفاده می‌شود. حجم، اندازه، نوع مواد به کار رفته در ترکیب این محصولات، شرکت‌هایی که آن را تولید می‌کنند و ... در تعیین قیمت ورق  ST۵۲بی اثر نیستند.

خدمات مرکز معتبر آرسیس فولاد

موارد یاد شده تنها جزئی از اطلاعات مربوط به بازار آهن آلات بوده و کاربران برای آگاهی بیشتر باید به مراکز معتبر فعال در این زمینه مراجعه کنند. یکی از فعالان این حوزه مجموعه «آرسیس فولاد آسمان» است که از سال ۱۳۸۰ در این عرصه فعالیت می‌کند. آرسیس فولاد از جمله مراکزی است که به صورت آنلاین درباره انواع محصولات آهن به متقاضیان مشاوره ارائه می‌دهد.

این مجموعه در طول سال‌های فعالیت خود ۱۱۴ نماینده فعال در سراسر کشور داشته و بالغ بر ۱۴ هزار مشتری از خدمات آن بهره برده‌اند. در حال حاضر نیز برای کاربران این امکان فراهم است تا از طریق راه‌های ارتباطی معرفی شده در داخل وبسایت آرسیس فولاد با کارشناسان آن ارتباط برقرار کرده و در زمینه انواع آهن آلات اطلاعات لازم را کسب کنند.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قیمت ورق سیاه ورق سیاه کار رفته پروفیل ها آهن آلات میلی متر ورق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۳۶۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری، محمدعلی خزایی، رئیس هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان فعال در زمینه ساخت ربات‌های صنعتی، درباره ربات ساخته‌شده با درجه آزادی ۷ توضیح داد:این ربات در خطوط پرکن محصولات پتروشیمی و صنایع سیمان کاربرد دارد و می‌تواند به صورت خودکار، محصولات را در کیسه‌های ۵۰ کیلوگرمی پر کند و روی تریلر بچیند. این ربات قادر به پر کردن ۲۰ کیسه در هر بار عملیات است.

خزایی افزود: علاوه بر این، بالغ بر ۱۵۰ قطعه و تجهیز مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی را برای نخستین بار در سطح کشور طراحی و بومی‌سازی کرده‌ایم. به دلیل تحریم‌ها و شرایط اقتصادی، امکان واردات این قطعات وجود نداشت. تمام ۱۵۰ قطعه در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی نصب و راه‌اندازی شده و عملکرد موفقی داشته‌اند.

وی در خصوص بزرگ‌ترین دستاورد این مجموعه دانش‌بنیان گفت: مهم‌ترین اتفاق در مجموعه ما، اعتماد به دانشجویان و نیروی متخصص ایرانی بود. ما با حمایت و کمک این افراد توانستیم برای اولین بار این ربات را طراحی و نصب کنیم. این کار بزرگ توسط نخبگان ایرانی انجام شد و نهاد ریاست جمهوری نیز در زمینه دانش‌بنیان شدن به ما کمک شایانی کرد.

خزایی تصریح کرد: قیمت تجهیز ما حدود ۱۵ میلیارد تومان برآورد شده است، در حالی که نمونه خارجی آن ۹۰ میلیارد تومان قیمت دارد. محصول ما خدمات پس از فروش و پشتیبانی دارد که شرکت‌های خارجی ارائه نمی‌دهند.

رئیس هیئت مدیره این شرکت دانش‌بنیان ادامه داد: محصول ما در قسمت تعمیر و نگهداری به گونه‌ای طراحی شده که در صورت بروز اشکال در عملکرد ربات، به راحتی از خط خارج شده و به صورت دستی به فعالیت خود ادامه می‌دهد تا مشکل حل شود. این در حالی است که درباره محصولات شرکت‌های خارجی، تا زمانی که قطعات از خارج از کشور برسد، مدت زیادی زمان می‌برد. محصول ما تا حدودی از ارزبری نیز جلوگیری کرده است.

خزایی در خصوص رقم اشتغال‌زایی مستقیم و غیرمستقیم ایجاد شده توسط این مجموعه گفت: در مجموعه ما به طور مستقیم برای ۲۰ نفر شغل ایجاد شده است و حدود ۶۰ نفر نیز به صورت غیرمستقیم با ما همکاری می‌کنند.

 این فعال حوزه فناوری در خصوص استفاده از حمایت‌های معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری گفت: این مجموعه در حال حاضر نیازمند حمایت‌های مالی است که در این راستا، تقاضا داریم که بانک‌ها با ارائه تسهیلات و تسریع در فرآیند دریافت وام، همکاری بیشتری با ما داشته باشند. همچنین، خواهان حمایت در زمینه‌ حضور در نمایشگاه‌ها، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی و دریافت زمین  برای توسعه فعالیت‌های خود هستیم.

وی در پایان خواستار در نظر گرفتن تدابیری برای جلوگیری از واردات محصولات مشابه تولیدات ایرانی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی تولید شد
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • افزایش قیمت میوه و صیفی‌جات مربوط به نرخ بارفروشان است
  • ساخت نازک‌ترین ورقه طلای جهان با ضخامت یک اتم
  • قیمت محصولات سایپا +جدول
  • پنجره دوجداره upvc چی بخرم؟ معرفی بهترین برند پنجره دوجداره upvc
  • کاربرد انواع سنگ های مختلف
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت